Les ciències experimentals estan directament relacionades amb el que ens succeeix en el nostre entorn. Dins el marc de l’àmbit científic posem l’accent en desplegar situacions d’aprenentatge que apropin el mètode científic a l’alumnat i els fagi desenvolupar les habilitats necessàries per assolir autonomia i recursos personals en el seu treball. Per això, també des d’aquesta àrea dissenyem i realitzem diferents activitats i sortides curriculars que ajuden el nostre alumnat a comprendre com es traslladen els aprenentatges competencials a la vida diària. Algunes de les activitats que realitzem al llarg del curs es troben relaciones tant amb la matèria de Biologia i Geologia, com amb Física i Química.
Primer d’ESO: Tallers d’éssers vius (bolets, rèptils i amfibis i plàncton marí) i de geologia (roques del carrer Barcelona) organitzats per l’ajuntament a Can Boet i al Museu de Mataró.
Segon d’ESO: A l'optativa d’hort aprenem sobre la sostenibilitat i a cultivar plantes comestibles i aromàtiques. Visita als horts col·lectius de Can Fugarolas en Mataró, on un professor de secundària, voluntari de l’associació ens va explicar les principals varietats cultivades i l’organització dels horts.
Tercer d’ESO Taller sobre contaminació a l’aire i visita guiada a una cabina de control atmosfèric de Mataró, dins dels tallers experimentals sobre la qualitat de l’aire proposats per la Generalitat de Catalunya (XVPCA).
Visita amb 3r ESO al CosmoCaixa Batxillerat, 1r i 2n de Biologia Conferència-entrevista sobre Ecologia amb el doctor David Farrier, dins del projecte de Xerrades per a estudiants de Secundària i Batxillerat del CCCB.
|